“Clue” u SARTR-u

Učenici Druge gimnazije Sarajevo sinoć su na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) na engleskom jeziku izveli predstavu “Clue”. Režiju predstave, koja predstavlja dramsku realizaciju kultnog filma Jonathana Lynna iz 1985. godine, potpisuje profesorica engleskog jezika i književnosti Ida Avdibegović.

“Predstava je obrada teksta istog autora na savremeniji način, prilagodili smo ga vremenu i aktuelnostima. Učenici su vježbali svakog vikenda i bili veoma motivisani pri izradi ovog zajedničkog projekta što je rezultiralo velikim uspjehom, oduševljenjem roditelja i prepunom salom”, rekla je profesorica Ida Avdibegović.

U predstavi igraju učenici nacionalnog i IB programa: Marko Velimirović, Din Gušmirović, Asja Spaho, Dia Bičakčić, Dženana Terzić, Kanita Zlatarac, Din Hodžić, Amna Pašanović, Iman Peljto, Leila Ljubuncic, Adisa Čakanović i Arman Alečković.

Produkcijsku ekipu čine Hana Ćatić, Esma Fočak i Najla Čeljo, također učenice Druge gimnazije Sarajevo.

Avdibegović je naglasila da su predstavu realizovali bez ikakvih donacija, zahvaljujući dobroj volji i entuzijazmu.

“Sve je u potpunosti nekomercijalno i zahvaljujemo se SARTR-u na ustupanju prostora i pomoći ekipe pri realizacije premijere ove predstave. Cilj je poboljšanje kreativnosti nastave engleskog jezika. Nastavit ćemo sa ovakvim projektima jer su djeca izuzetno motivirana”, poručila je Avdibegović.

Donate NOW

Association ReAct, Sarajevo

Zmaja od Bosne 70, Sarajevo

Number TRN: 3387302207652777 

Unicredit bank d.d. Mostar

Sum: ….. KM

Purpose of remittance: One-off donation