Prva pozorišna radionica u Goethe Institutu

23.3.2023. smo održali prvu pozorišnu radionicu u Goethe Institutu sa učenicima osnovne škole Internationale Deutsche Schule Sarajevo, uzrasta 11-12 godina. Radionicu je vodila Ida Karahasanović-Avdibegović, uz facilitatore Lejlu Šubo i Larisu Tomić, koje su aktivne članice ovog udruženja.

Na radionici smo radili razne pozorišne vježbe i igre koje su učenicima pomogle da bolje upoznaju koncept pozorišta i shvate kako smo svi uvijek glumci u svijetu.

Radionica se sastojala iz tri dijela. Prvi dio bio je posvećen međusobnom uspoznavanju i povezivanju, te razvijanju svijesti o prostoru. Drugi dio bio je posvećen teatru slika i stvaranju apstraktnih koncepata na osnovu emocija i odnosa. U trećem dijelu smo tijelom pravili nepokretne, ali izrazito ekspresivne slike i inspirisani situacijama prikazanih na fotografijama, istraživali vlastita osjećanja i iskustva. Sva tri dijela sastojala su se od određenog broja pozorišnih vježbi i igara, kroz koje su se učesnici radionice postepeno bolje upoznavali sa sobom i sa nekim od svojih uloga u svijetu.

Prelijepo je bilo vidjeti kako su učenici uživali u radionicama i kako su se potpuno posvetili svim fazama ove radionice.

Donate NOW

Association ReAct, Sarajevo

Zmaja od Bosne 70, Sarajevo

Number TRN: 3387302207652777 

Unicredit bank d.d. Mostar

Sum: ….. KM

Purpose of remittance: One-off donation