“Return to love”

21.09. članovi našeg udruženja posjetili su UWC Gimnaziju u Mostaru i kao jednu od panelista izveli preformans “Return to Love”.

“Return to love” je kratki performans koji objedinjuje skrivene segmente života, od kojih mnogi nastoje pobjeći, akteri na scenu iznose istinu, s težnjom povratka miru ljubavi. Koristeći se plesnim pokretima, verbalnom i neverbalnom komunikacijom, oni nastoje svojim vršnjacima ali i ljudima širom svijeta prikazati refleksiju svih, godinama ignorisanih problema kao i potrebu za urgentnim promjenama. Uz konceptualnu integraciju tema kao što su međureligijska netrpeljivost, odrastanje u postkonfliktnim sredinama, kao i problem mentalnog zdravlja, očekuje nas i druga strana medalje. Riječ je o ljubavnoj priči izuzetno mladog para, koji se nehtijući zadesio pod kišom granata.

Nakon izvođenja preformansa, Ida Karahasanović Avdibegović je publici predstavila ideju primjenjenog teatra i naše udruženje.

Kao članovi konferencije, dobili smo priliku slušati govor koji je držao Faith Abiodun, izvršni direktor UWC programa. Njegov govor o post-konfliktnim generacijama i mirovnom obrazovanju inspirisao je naše članove za dalji rad na mirovnim projektima.

Donate NOW

Association ReAct, Sarajevo

Zmaja od Bosne 70, Sarajevo

Number TRN: 3387302207652777 

Unicredit bank d.d. Mostar

Sum: ….. KM

Purpose of remittance: One-off donation